«Refrany;
Quan veges la gavina per l’horta, entra la llenya, fes foc i tanca la porta.»
Si hay un acompañamiento para toda clase de carnes y pescados rico y barato es la patata.
Os traigo una receta muy típica del Cabanyal y que resulta deliciosa tanto si la comemos como acompañamiento, como para deleitarnos de un plato único las Chuletas de la huerta ó «Xulles de l’horta», llamadas a sí porque son tan ricas como las chuletas….pero de huerta.
Necesitaremos;
- Una patata por comensal
- Pimentón de la vera
- Aceite de oliva
- Sal
espolvoreamos con pimentón de la vera
aceite de oliva y sal. Al horno durante unos 40 min en el mío. Cada horno funciona de distinta manera, pinchad con un tenedor para saber cuando están listas en el vuestro
para disfrutar de éstas ricas patatas…
que acompañaremos con un rico all i olihttps://elcalaixetdelaiaia.es/all-i-oli-de-morter-ajoaceite-de-mortero
con el que disfrutaremos de nuestras chuletas de huerta
en éste caso, acompañadas de un muslo y entremuslo de pollo deshuesado al horno
«a la taula i….BON PROFIT!!!
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que bones! les creïlles estan bones de totes les formes! hasta enrollades en plata i al forn.. o a les brases millor encara…
Com posses el forn? en aire o dalt i baix?
Hola bonica, doncs el fique amb aire, però la creïlla eix bona com tu díus (i amb molta raó) de qualsevol manera. Molts bessets.
Si li poses el pebre roig i tens les creïlles 40 minuts al forn, estaràn males de menjar, doncs s’haurà cremat (com es pot vore en la foto) i amargarà. Millor després, una vegada cuites.
Sóc del Cabanyal.
Recorde a València un Bar mític Casa Pepe, on Pepet, un fadrinot al qui ajudaba la seua mare tenien la especialitat de les Xulletes de l´Horta (magnífiques) i unes coquetes amb tomata, pimentó, pinyons i una base de all i oli (espectaculars), espardenyes??, El lloc, a prop del mercat Central en un carrer estret i baixadeta dins del local. Una llástima que no quede ni rastre d´aquestes cosses.